Coronavirus – belangrijk nieuws

Belangrijk nieuws i.v.m. coronavirus

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom niet naar de praktijk! Maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van dit virus.

Heeft de volgende klachten zoals hoesten, benauwdheid en/of keelpijn en u wilt de assistente bellen voor informatie of een telefonische afspraak met de huisarts? Dat mag, maar eerst uw temperatuur opnemen!

Naar de huisarts in de anderhalvemetersamenleving

Als u voor een afspraak naar de praktijk komt, is het belangrijk dat u geen klachten heeft van Corona (zie www.thuisarts.nl/corona en www.thuisarts.nl/vragentest/corona). Wij proberen de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden. Dat betekent dat we nu extra streng moeten zijn op het behandelen van één vraag per afspraak, om uitloop te voorkomen. Echter is uitloop niet altijd te voorkomen. Neem alleen familie mee naar de afspraak als dit nodig is om voor u te vertalen of bij geheugenproblemen. We verzoeken u deze dan naast u te laten zitten.

Als na telefonisch contact is besloten dat u naar de praktijk kunt komen, dient u een mondneusmasker mee te nemen, omdat het in de wachtkamer en tijdens het lichamelijk onderzoek niet altijd mogelijk is om 1.5 meter afstand te houden.

Heeft u wel klachten die passen bij corona en bent u niet erg ziek, doe dan eerst een test via de GGD. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het landelijke nummer 0800–1202. Houd uw BSN bij de hand als u belt. Kijk voor meer informatie op de de infopagina van GGDTwente.nl .

Als u een negatieve testuitslag heeft, kunt u een afspraak krijgen aan het einde van de dag. Ga bij deze afspraak niet in de wachtkamer zitten, maar wacht buiten of in de auto en zet uw mobiele telefoon aan; de huisarts belt u als u aan de beurt bent. Heeft u een positieve testuitslag, dan zullen we per situatie bekijken hoe we u het beste kunnen helpen.

Heeft u klachten die passen bij corona en bent u ernstig ziek, dan zal de huisarts een huisvisite afleggen. Indien mogelijk doen we dit ook aan het eind van de dag. We nemen dan ook een corona-test af. Kinderen onder de 6 hoeven niet eerst langs de GGD.

We plannen de afspraken op de praktijk zo in, dat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de wachtkamer zitten. Bent u extra kwetsbaar dan is het ook mogelijk om in de auto te wachten tot de afspraak; bespreek dit met de assistente. Ook wanneer de wachtkamer vol zit verzoeken we u indien mogelijk buiten of in de auto te wachten. Wilt u in beide situaties zorgen dat u mobiel bereikbaar bent. Tijdens afspraken draagt de arts een witte jas en een masker.

We willen u hiermee goede zorg kunnen blijven bieden zonder u extra risico te laten lopen. U mag ons gerust bellen voor alle zaken waarmee u normaal gesproken ook de huisarts zou bellen.

Wij danken u voor uw begrip in deze tijd. 

Consult door middel van beeldbellen

Wij maken gebruik van V-care (i.p.v. FaceTalk). Lees meer op de pagina Praktijkinformatie.

Naar de huisarts in Coronatijd: veelgestelde vragen in Wijkblad Helmerhoek

In de wijkkrant van de maand mei leggen we uit hoe huisartsbezoek op het moment gaat.
U kunt dit hier lezen op pagina 8 (PDF) »

Toestemming medische gegevens inzien

Normaal gesproken kunnen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp uw medische gegevens alleen inzien als u daar een toestemmingsformulier voor heeft ondertekend. Tijdens de Coronacrisis kunnen ze wanneer nodig ook informatie inzien als u geen keuze hierover heeft doorgegeven. Kijk voor meer informatie op https://www.volgjezorg.nl/corona-opt

Heeft u nog vragen?

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM: (0800) 13 51.

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Beluister hier een uitleg over het coronavirus: