Coronavirus – belangrijk nieuws

Belangrijk nieuws i.v.m. coronavirus

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom niet naar de praktijk! Maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van dit virus. Heeft de volgende klachten zoals hoesten, benauwdheid en/of keelpijn en u wilt de assistente bellen voor informatie of een telefonische afspraak met de huisarts? Dat mag, maar eerst uw temperatuur opnemen!

I.v.m. het coronavirus werken we op dit moment samen met de praktijk van dr. van Bemmel en andere praktijken in Enschede-Zuid.

U kunt gewoon ons praktijk nummer blijven bellen tel-nr: 053-4774455.

In het weekend en tussen 17.00 en 8.00 uur: spoedpost Enschede tel-nr 088-5551188

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Naar de huisarts in de anderhalvemetersamenleving

Vanaf 4 mei zien wij weer wat meer patiënten zelf op de praktijk. Dit kan alleen als u geen klachten heeft die passen bij corona (zie www.thuisarts.nl/corona en www.thuisarts.nl/vragentest/corona) en het een klacht is die niet op afstand behandeld kan worden. De assistente zal dit met u bespreken.

Heeft u klachten die kunnen passen bij corona, dan proberen we u eerst te helpen door middel van telefonische afspraken en foto- en videoconsulten; eventueel kunt u gezien worden op het coronaspreekuur.

Coronatest bij luchtwegklachten of koorts

De GGD heeft per 3 juni 2020 voldoende testen om iedereen die luchtwegklachten of koorts heeft, te testen op Coronavirus. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het landelijke nummer 0800–1202. Houd uw BSN bij de hand als u belt. Kijk voor meer informatie op de infopagina van GGDTwente.nl .

Telefonische afspraak of videobellen via FaceTalk

Voor uw en onze veiligheid zullen we ook bij andere klachten zo veel mogelijk kiezen voor een telefonische of foto/video-afspraak. Voor videoconsulten kunt u het programma FaceTalk op uw telefoon downloaden:

Downloadlink voor Apple: FaceTalk voor Apple

Downloadlink voor Adroid:  FaceTalk voor Android

Afspraken bij de praktijkondersteuners/verpleegkundigen doen we voorlopig ook nog zo veel mogelijk op afstand. U wordt hierover gebeld.

We plannen de afspraken op de praktijk zo in, dat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de wachtkamer zitten. Bent u extra kwetsbaar dan is het ook mogelijk om in de auto te wachten tot de afspraak; bespreek dit met de assistente. Tijdens afspraken draagt de arts een witte jas en een masker.

We willen u hiermee goede zorg kunnen blijven bieden zonder u extra risico te laten lopen. U mag ons gerust bellen voor alle zaken waarmee u normaal gesproken ook de huisarts zou bellen.

Wij danken u voor uw begrip in deze tijd. 

Naar de huisarts in Coronatijd: veelgestelde vragen in Wijkblad Helmerhoek

In de wijkkrant van de maand mei leggen we uit hoe huisartsbezoek op het moment gaat.
U kunt dit hier lezen op pagina 8 (PDF) »

Toestemming medische gegevens inzien

Normaal gesproken kunnen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp uw medische gegevens alleen inzien als u daar een toestemmingsformulier voor heeft ondertekend. Tijdens de Coronacrisis kunnen ze wanneer nodig ook informatie inzien als u geen keuze hierover heeft doorgegeven. Kijk voor meer informatie op https://www.volgjezorg.nl/corona-opt

Heeft u nog vragen?

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM: (0800) 13 51.

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Beluister hier een uitleg over het coronavirus: