Coronavirus – belangrijk nieuws

Belangrijk nieuws i.v.m. coronavirus

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom niet naar de praktijk! Maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van dit virus.

Heeft de volgende klachten zoals hoesten, benauwdheid en/of keelpijn en u wilt de assistente bellen voor informatie of een telefonische afspraak met de huisarts? Neem dan eerst uw temperatuur op en doe indien mogelijk alvast een corona-zelftest.

Als u voor een afspraak naar de praktijk komt, en u heeft klachten die bij corona kunnen passen (zie www.thuisarts.nl/corona en www.thuisarts.nl/vragentest/corona), doe dan eerst een corona-zelftest.

Draag een mondkapje in de wachtkamer en tijdens de afspraak als u klachten heeft en een negatieve coronatest.

Kom niet naar de praktijk als de test positief is, maar bel eerst. Dan verplaatsen we de afspraak of zetten deze om in een telefonische afspraak, of als dit niet mogelijk is plannen we u in op het luchtwegspreekuur.

Aan het eind van de werkdag doen wij een luchtwegspreekuur voor mensen die besmettelijke luchtwegaandoeningen kunnen hebben. Draag een mondkapje als u hier een afspraak op heeft. Bent u corona-positief getest, dan plannen we u als laatste in en mag u buiten of in de auto wachten op uw afspraak.

Ook als u geen klachten heeft die bij corona kunnen passen, vragen we u een mondkapje mee te nemen. Deze hoeft u niet in de wachtkamer te dragen (maar mag natuurlijk wel). Tijdens de afspraak kan de arts, assistente of verpleegkundige u vragen het mondkapje te dragen tijdens het lichamelijk onderzoek.

Consult door middel van beeldbellen

Wij maken gebruik van V-care (i.p.v. FaceTalk). Lees meer op de pagina Praktijkinformatie.

Toestemming medische gegevens inzien

Normaal gesproken kunnen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp uw medische gegevens alleen inzien als u daar een toestemmingsformulier voor heeft ondertekend. Tijdens de Coronacrisis kunnen ze wanneer nodig ook informatie inzien als u geen keuze hierover heeft doorgegeven. Kijk voor meer informatie op https://www.volgjezorg.nl/corona-opt

Heeft u nog vragen?

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM: (0800) 13 51.

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Beluister hier een uitleg over het coronavirus: