Griep en pneumokokkenvaccinatie

Griepvaccinatie

De jaarlijkse griepvaccinatie beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Zoals iedere jaar komen longpatiënten, hartpatiënten, diabetespatiënten, nierpatiënten, mensen met verlaagde afweersysteem en mensen van 60 jaar en ouder in aanmerking voor een griepspuit. Als u in één van deze risicogroepen behoort is het voor u belangrijk om u tegen gevolgen van een griep te beschermen. U krijgt zoals iedere jaar een uitnodiging thuis gestuurd als u bij een risicogroep hoort. U kunt deze brief in het najaar verwachten.

Indien u eerder heeft aangegeven de griepvaccinatie NIET te willen, maar u wilt deze dit jaar WEL, graag contact opnemen met de praktijk. Wij kunnen u dan alsnog een uitnodiging sturen.

Pneumokokkenvaccinatie

Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden als u ouder bent. Deze vaccinatie maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Mensen geboren tussen 01-01-1948 en 31-12-1952 krijgen dit najaar vanzelf een uitnodiging voor deze vaccinatie thuis gestuurd.

Let op: Indien u in de twee weken voorafgaand aan de griepprik, een coronavaccinatie heeft gehad kunt u niet tegen griep worden gevaccineerd op 15 oktober. Mocht u wel in deze periode gevaccineerd zijn, neemt u alstublieft contact op met de praktijk. Na de griepprik moet u minimaal 1 week wachten voordat u tegen corona kan worden gevaccineerd.