Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

 • Afspraak maken

  Om een afspraak te maken, belt u tussen 8.00-12:30 uur. Als u voor dezelfde dag een afspraak wilt of een visite, verzoeken we u zo vroeg mogelijk te bellen. Uiteraard kunt u voor spoed wel de hele dag bellen. Sinds 2022 kunt u ook online een afspraak maken. Dit kan alleen minimaal 24 uur van tevoren.

  ’s Middags is de assistente met andere taken bezig zoals spreekuur en administratie. Daarom verzoeken we u ’s middags uitsluitend te bellen voor zaken die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

  Indien u verhinderd bent voor een afspraak deze graag minimaal 24 uur van te voren telefonisch afzeggen, anders zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen.

 • Consulttijd

  Wanneer u 1 klacht heeft plannen wij voor u 10 minuten, als u meer klachten heeft wilt u het dan doorgeven aan de assistent zodat we voor 20 minuten een afspraak kunnen inplannen.
  Graag verzoeken wij u ook om op tijd te komen, een van de oorzaken van uitloop van het spreekuur is te laat komen.

 • Laboratorium- en röntgenuitslagen

  Voor laboratorium-, röntgenuitslagen en andere uitslagen verzoeken wij u te bellen tussen 10:30-12:30. Indien u wilt dat de dokter u terugbelt dient u voor 11:00 uur te bellen. Ook kunt u de uitslag bekijken in het online portaal. ‘s Middags is de assistent bezig met andere werkzaamheden, waaronder spreekuur en administratie.

 • E-consult

  Wij bieden de mogelijkheid tot een e-consult. U kunt de huisarts via een veilige weg een e-mail sturen, die de huisarts binnen enkele werkdagen zal proberen te beantwoorden. U zult het antwoord in het portaal ontvangen. Voor het aanvragen van een e-consult dient u eerst een account aan te maken en in te loggen op ons patiëntenportaal.

  Voor niet-medische zaken kunt u ons per e-mail bereiken:
  info apenstaartje derunen.nl

 • Herhaalrecepten

  U kunt uw herhaalrecepten aanvragen

  · via ons patiëntenportaal
  · via de receptenlijn
  · via de herhaalservice van de apotheek

   

  De receptenlijn (keuze 2) is 24 uur per dag bereikbaar, uitgezonderd vakanties.

  De receptenlijn is uitsluitend bedoeld voor het aanvragen van herhaalrecepten. Als u voor 12 uur heeft ingesproken, staan uw medicijnen de volgende dag na 16 uur klaar bij uw apotheek. Spreek rustig en duidelijk de volgende gegevens in:

  Naam, geboortedatum, telefoonnummer, apotheek waar u staat ingeschreven, naam van het medicijn, sterkte van het medicijn (aantal milligram of microgram), en de dosering (hoe vaak per dag u hoeveel ervan gebruikt); daarna eventueel een tweede medicijn.

  U kunt de apotheker vragen om uw medicatie in de herhaalservice te zetten, of u kunt bij het aanvragen van een herhaalrecept ons vragen om dit op het recept te zetten. Met de herhaalservice kunt u uw vaste medicatie ophalen zonder ons eerst een recept te hoeven vragen. De apotheek stuurt achteraf het recept naar ons voor een digitale handtekening. Dit kan niet worden gebruikt voor kuurtjes, voor medicatie die verslavend kan zijn, of voor medicatie die u al een tijd niet opgehaald heeft.

 • Patiëntenenquêtes

  Klik hier voor een kort verslag van de in 2019 uitgevoerde patiëntenenquêtes (PDF).

 • Uw medische gegevens thuis bekijken

  Bent u bij één van onze huisartsen geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in haar computer in uw medische dossier.

  Bijvoorbeeld:
  · het advies van de huisarts
  · de uitslagen van onderzoek
  · de lijst met uw medicijnen

  Het inzien van deze gegevens kan via ons patiëntenportaal.

* NB: in het kader van de privacy raden we u aan geen medische informatie via e-mail te versturen en mogen wij geen uitslagen etcetera naar u opsturen per e-mail.