Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

 • Afspraak maken

  Om een afspraak te maken, belt u tussen 8.00-12:30 uur. Als u voor dezelfde dag een afspraak wilt of een visite, verzoeken we u zo vroeg mogelijk te bellen. Uiteraard kunt u voor spoed wel de hele dag bellen. Vanaf 15 augustus kunt u ook online een afspraak maken. Dit kan alleen minimaal 24 uur van tevoren.

  ’s Middags is de assistente met andere taken bezig zoals spreekuur en administratie. Daarom verzoeken we u ’s middags uitsluitend te bellen voor zaken die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

  Indien u verhinderd bent voor een afspraak deze graag minimaal 24 uur van te voren telefonisch afzeggen, anders zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen.

 • Consulttijd

  Wanneer u 1 klacht heeft plannen wij voor u 10 minuten, als u meer klachten heeft wilt u het dan doorgeven aan de assistent zodat we voor 20 minuten een afspraak kunnen inplannen.
  Graag verzoeken wij u ook om op tijd te komen, een van de oorzaken van uitloop van het spreekuur is te laat komen.

 • Laboratorium- en röntgenuitslagen

  Voor laboratorium-, röntgenuitslagen en andere uitslagen verzoeken wij u te bellen tussen 10:30-12:30. Indien u wilt dat de dokter u terugbelt dient u voor 11:00 uur te bellen. Ook kunt u de uitslag bekijken in het online portaal. ‘s Middags is de assistent bezig met andere werkzaamheden, waaronder spreekuur en administratie.

 • E-consult

  Wij bieden de mogelijkheid tot een e-consult. U kunt de huisarts via een veilige weg een e-mail sturen, die de huisarts binnen enkele werkdagen zal proberen te beantwoorden. U zult het antwoord in het portaal ontvangen. Voor het aanvragen van een e-consult dient u eerst een account aan te maken en in te loggen op ons patiëntenportaal.

  Voor niet-medische zaken kunt u ons per e-mail bereiken:
  info apenstaartje derunen.nl

 • Herhaalrecepten

  U kunt uw herhaalrecepten aanvragen

  · via ons patiëntenportaal
  · via de receptenlijn

  De receptenlijn (keuze 2) is 24 uur per dag bereikbaar, uitgezonderd vakanties.

  De receptenlijn is uitsluitend bedoeld voor het aanvragen van herhaalrecepten. Als u voor 12 uur heeft ingesproken, staan uw medicijnen de volgende dag na 16 uur klaar bij uw apotheek. Spreek rustig en duidelijk de volgende gegevens in:

  Naam, geboortedatum, telefoonnummer, apotheek waar u staat ingeschreven, naam van het medicijn, sterkte van het medicijn (aantal milligram of microgram), en de dosering (hoe vaak per dag u hoeveel ervan gebruikt); daarna eventueel een tweede medicijn.

 • Patiëntenenquêtes

  Klik hier voor een kort verslag van de in 2019 uitgevoerde patiëntenenquêtes (PDF).

 • Uw medische gegevens thuis bekijken

  Bent u bij één van onze huisartsen geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in haar computer in uw medische dossier.

  Bijvoorbeeld:
  · het advies van de huisarts
  · de uitslagen van onderzoek
  · de lijst met uw medicijnen

  Het inzien van deze gegevens kan via ons patiëntenportaal.

* NB: in het kader van de privacy raden we u aan geen medische informatie via e-mail te versturen en mogen wij geen uitslagen etcetera naar u opsturen per e-mail.