Coronavaccinaties

Coronavaccinaties

De telefoonlijn houden we graag zo veel mogelijk beschikbaar voor reguliere niet-vaccinatievragen. stellen. Bel voor corona(vaccinatie)vragen tel: 0800-1351. Daar kunt u terecht met vragen over vaccinatie, zodat onze assistentes er kunnen zijn voor alle andere medische vragen.

Meer informatie over vaccinatie tegen corona

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Kan ik me in laten enten als ik zwanger ben?
Ja, dit is geen probleem. Wel wordt het aangeraden om met Pfizer of Moderna te vaccineren omdat deze vaccins getest zijn en veilig bevonden tijdens de zwangerschap. Geeft u bij het maken van de afspraak bij de GGD aan dat u zwanger bent.
Ik gebruik medicatie, kan ik me laten inenten?
Ja, de meeste medicijnen zijn niet nadelig voor de werking van het vaccin. Bij het gebruik van bloedverdunners zal het wellicht wat langer duren voordat er een korstje gevormd wordt op de prikplek. Daarom vragen wij u de prikplek langer af te drukken dan gemiddeld. Bij het gebruik van medicatie die de afweer onderdrukken zou het vaccin minder effect kunnen hebben. Hoe groot dat effect is, is nog onduidelijk. Toch adviseren wij u om u toch te laten vaccineren, ook een gedeeltelijke bescherming is beter dan geen bescherming.
Ik heb ooit een trombose gehad, heb ik dan niet een grotere kans op trombose na vaccinatie?
De trombose die veroorzaakt wordt door het Astra Zeneca vaccin heeft een andere oorzaak dan een beentrombose of longembolie. De kans op het optreden van deze trombose door het Astra Zeneca-vaccin is extreem klein. De kans op het krijgen van trombose door het coronavirus is veel groter. Daarom raden wij u juist aan om u wel te laten vaccineren.